En sida för dig som gillar hudvård

Utländska hudvårdsmärken

Idag är marknaden för hudvårdsprodukter stor. Men trots att konkurrensen är hård finns det ett flertal hudvårdsmärken som verkligen har lyckats med att slå internationellt. I den här artikeln vill vi därför rikta vårt ljus till några populära utländska huvårdsmärken.

Rituals

Ett exempel på ett europeiskt skönhetsmärke som bland annat har fått en stor spridning på grund av deras hudvårdsprodukter är Rituals. Rituals är ett nederländskt skönhetsmärke som grundades år 2000 av Raymond Cloosterman. Sedan starten har Rituals öppnat fysiska butiker runt om i hela världen och i Sverige. Bara i Sverige finns det omkring 40 butiker och märket säljs både online och i andra butiker som säljer skönhetsprodukter.

The body shop

The body shop är ett brittiskt butikskedja som säljer skönhetsprodukter, bland annat hudvård. Företaget grundades år 1976 i den Engelska staden Brighton av Anita Roddick. En anledning till varför the body shop sticker ut i mängden är för att de redan tidigt fokuserade på att ta fram skönhetsprodukter som inte är testade på djur och de gör många kampanjer och insamlingar mot djurförsök och annan typ av välgörenhet.

The ordinary

Ett hudvårdsmärke som känns igen gemom att dess produkter ser ut att komma direkt från labbet är skönhetsmärket the oridnary. The ordinary grundades år 2016 av Brandon Truaxe som föddes i Iran men flyttade till kanada med familjen när han var ung. En anledning till varför hudvårdsmärket är populärt är för att du får bra hudvård för en billig peng.

Lumene

Lumene är ett finländskt skönhetsmärke som bland annat har hudvård i sitt utbud. Lumene grundades år 1948 och fokuserar på att ta fram hudvårdsprodukter anpassade efter vårt nordiska klimat med ingredienser du finner i naturen.