En sida för dig som gillar hudvård

Svenska hudvårdsmärken

Förutom att det finns många bra internationella hudvårdsmärken finns det även en del svenska hudvårdsmärken. I den här delen kommer du att få veta lite mer om några av de mest populära svenska hudvårdsmärkena.

Maria Åkerberg

Ett hudvårdsmärke som stått sig starkt på marknaden i över 20 år är Maria Åkerberg vars namn kommer från dess grundare. Maria Åkerberg grundade hudvårdsmärket i Frillesås vilket ligger vid västkusten år 1995. Sedan dess har varumärket blivit tilldelad ett flertal fina priser.

ACO

ACO är ett svenskt hudvårdsmärke som grundades år 1929 av apotekarsocieteten och därför säljs varumärket främst på apoteket. En anledning till varför varumärket har blivit så pass populärt som det är idag är för att de tillverkar hudvårdsprodukter som de flesta har råd med.

Estelle & Thild

Estelle & Thild är ett svenskt hudvårdsmärke som grundades år 2007 av Pernilla Rönnberg som har tidigare erfarenhet från skönhetsindustrin. En anledning till varför hon startade sitt egna skönhetsmärke var för att hon såg på nära håll hur många skadliga ingredienser som används i hudvård och hon ville ta fram ett varumärke som är snällare mot huden. Idag säljs varumärket både i Sverige, men också internationellt.