En sida för dig som gillar hudvård

Olika typer av hudvård

Det har aldrig varit så hett med hudvård som det är just nu. De allra flesta är väldigt måna om att köpa produkter som är bra för just deras hud. Men eftersom att hudvårdsindustrin är stor kan det vara ganska svårt att veta vilka produkter som finns. Därför kommer du i det här inlägget att få en kort genomgång på vilka olika hudvårdsprodukter som finns och hur de används.

Fuktkräm

En fuktkräm är det mest grundläggande för att din hud ska må bra. Det finns ett flertal olika typer av fuktkrämer, de som används i ansiktet och de som används för kroppen. De som finns för ansiktet kommer i två varianter: dagkräm och nattkräm.

Rengöring

Att rengöra sin hud är viktigt om du vill att den ska må bra och undvika akne och andra blemmor som dyker upp ifall du inte gör rent din hud. Det finns flera olika typer av rengöringar, en sorts rengöring för dig som använder smink och en annan mildare rengöring som används för att göra ren din hud på daglig basis.

Serum

Ett annat exempel på en typ av hudvård du finner på skönhetsavdelningen är serum. Ett serum kan ha olika egenskaper och de används för att ge din hy en extra boost. Det finns serum som ger extra mycket fukt, serum som slätar ut huden och serum som ger dig extra lyster. Ett serum går in i huden och ska inte tvättas bort.

Ansiktsmask

Något som däremot behövs tvättas bort efter att det har verkat en stund är ansiktsmasker. Likt serum kan ansiktsmasker ha olika egenskaper och du väljer den ansiktsmask som har den egenskap du eftersöker. Till exempel att motverka orenheter.

Solskydd

Att använda solskydd när solens strålar är varma är viktigt för att din hud ska må bra, för att minska ålderstecken och minska risken för hudcancer.

Toner

En toneranvänds efter att du har gjort rent din hud för att säkerställa din huds PH-värde och för att förbereda huden för fuktkrämen. En toner kan ha olika egenskaper och det finns toners med syror i sig.

Syror

Numera har olika syror blivit en allt vanligare del av hudvården. Det finns olika syror och du ska välja den syra som har den egenskap du är ute efter. Det finns BHA syror som är rengörande och antiinflammatoriska och AHA syror som är exfolierande.