En sida för dig som gillar hudvård

Jobba med hudvård

Många har hudvård som ett stort intresse. Om du kan känna igen dig i det kan det vara en bra idé för dig att börja jobba med hudvård. Det finns ett flertal olika sätt att arbeta med hudvård och i den här artikeln kommer du att få några exempel på hur du kan gå tillväga för att jobba med hudvård.

Hudterapeut

Om du gillar att jobba med människor och tycker att det är intressant med hudvård kan hudterapeut vara en yrkestitel för dig. En hudterapeut jobbar med att ge sina kunder behandlingar i ansiktet och ibland på kroppen utefter kundens behov eller önskemål. En del kunder behöver hjälp med olika hudåkommor och problem medan andra kommer dit för att få lite skönhetsvård. För att bli hudterapeut krävs det att du har en utbildning. Det kan du bland annat få genom att gå en utbildning på yrkeshögskolan. Men du kan också gå kurser och utbildningar hos privata samordnare. Du kan även gå som lärling hos en hudterapeutmästare där du får all utbildning och praktiska kunskaper du behöver på plats. Längden på en hudterapeututbildning kan variera, de kan vara allt ifrån 1 år till 3 år.

Säljare

Om du har en passion för just hudvårdsprodukter och älskar att ge dina vänner och bekanta tips på olika hudvårdsprodukter kan det vara en bra idé för dig att jobba som säljare i en butik som säljer skönhetsprodukter. Det finns butiker som enbart riktat in sig på hudvård och skönhetsprodukter, men det finns också butiker som har hudvårdsprodukter i sitt sortiment. För att bli säljare behövs det vanligtvis ingen särskilt utbildning. Men det kan vara användbart att ha gått handelsprogrammet på gymnasiet eller liknande.